neděle 18. října 2009

Oficiálně: Nový firmware pro Nokii 5630 XM v012.020

Před pár dny byla již oficiálně uvolněna nová verze firmwaru pro telefon Nokia 5630 XpressMusic. Má označení 012.020 a je ze třináctého srpna, čili i oproti neoficiálnímu 012.008 zaznamenala nějaký vývoj.
Aktualizovat lze jak přes Nokia Software Updater, tak přímo v telefonu pomocí aplikace Správce Přístroje (funkce FOTA).
Bohužel se mi zatím nepodařilo najít kompletní přehled inovací v tomto firmwaru, ale pokud na něco narazím, doplním to sem.
Zatím mohu napsat pouze 2 změny (obě k lepšímu) a to:
1. Byl vyřešen problém s restarty telefonu při přehrávání hudby, který se objevoval na některých zařízeních s firmwarem verze 11.
2. Při zakládání E-Mailové schránky si můžete vybrat, zda chcete používat program Nokia Messaging (známý taky jako Nokia E-Mail), vytvořit klasický typ schránky v aplikaci Zprávy, jako u starších symbianových Nokií, nebo se registrovat u služby Nokia Ovi.
V neoficiální verzi firmware 12.008 a u některých telefonů s verzí 11 telefon nabízel pouze aplikaci Nokia Messaging, která mě osobně nevyhovuje, takže tuto změnu velice vítám.
Pokud přijdete na nějakou další změnu oproti starším verzím fw, podělte se o ni v komentáři a já jí doplním do článku.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Jan J. Krasa řekl(a)...

Narazil jsem na nemilou věc: po instalaci nového firmware se nedaří hacknout mobil pomocí HelloOx 2.03. Program se spustí, ale i po deseti minutách svítí na displeji nápis Unpacking files a nic se neděje. :-(